Service aer condiționat auto Mureș

Serviciul de climatizare auto reprezintă un ansamblu de operațiuni și proceduri destinate întreținerii, diagnosticării și remedierii problemelor sistemului de climatizare al unui vehicul. Acest serviciu este esențial pentru asigurarea unui confort optim în timpul călătoriilor, întrucât sistemul de climatizare controlează temperatura și umiditatea în interiorul autovehiculului.

Principalele componente ale unui serviciu de climatizare auto includ:

  1. Verificarea presiunii freonului: Tehnicianul verifică nivelul de presiune al agentului frigorific (freon) în sistem. Dacă presiunea este prea scăzută sau prea mare, acest lucru poate afecta eficiența sistemului de climatizare.

  2. Verificarea compresorului: Compresorul este o componentă esențială a sistemului de climatizare, iar verificarea stării sale este crucială. Eventualele defecțiuni ale compresorului pot afecta funcționarea întregului sistem.

  3. Verificarea sistemului de ventilație: Tehnicianul examinează și curăță componentele sistemului de ventilație, cum ar fi filtrele de aer și ventilatoarele. O ventilație eficientă asigură distribuția corespunzătoare a aerului în interiorul vehiculului.

  4. Detectarea scurgerilor: Orice scurgere de agent frigorific poate duce la pierderea eficienței sistemului de climatizare. Tehnicianul utilizează instrumente speciale pentru a detecta și remedia scurgerile.

  5. Reîncărcarea freonului: Dacă nivelul de freon este sub limita optimă, tehnicienii pot reîncărca sistemul cu agent frigorific pentru a asigura o funcționare corespunzătoare.

  6. Diagnosticarea și remedierea defecțiunilor: Dacă există probleme sau defecte în sistemul de climatizare, tehnicianul efectuează diagnosticul și propune soluții pentru remedierea acestora. Aceasta poate include înlocuirea pieselor defecte sau repararea altor componente ale sistemului.

  7. Igienizarea sistemului: Tehnicianul poate realiza și servicii de igienizare pentru a elimina mirosurile neplăcute și bacteriile din sistemul de climatizare.

Este recomandat să efectuați întreținerea sistemului de climatizare periodic, chiar și în absența unor probleme evidente, pentru a preveni apariția unor defecte majore și pentru a vă asigura că sistemul funcționează eficient.

Diagnoza și service dedicat AER CONDITIONAT AUTO în Mureș. Încărcare freon R134a sau R1234yf efectuat de personal calificat cu certificare AGFR pentru lucrul cu freon auto și gaze fluorurate.

Contact: 0744-835.374

Programare la service, aici