Despre InfraPanel

Despre InfraPanel SRL: este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2009. infrapanel_logo.pngActivăm în domeniul încălzirii electrice și a “tehnologiilor verzi”. 

Eforturile InfraPanel SRL de promovare a soluțiilor alternative la sistemele de încălzire tradiționale, au ca scop educarea pieței din România în vederea conștientizării diminuării resurselor naturale. Totodată, atragem atenția asupra noilor tehnologii care permit un control superior al consumului de energie, fiind ușor adaptabile în orice situație.
Astfel, facem auzit un mesaj pe care natura ni-l transmite. E momentul unei schimbări în gestionarea resurselor actuale, pentru a lăsa moștenire generațiilor viitoare o planetă mai curată.

Dorim să facem cea mai bună alegere, să fie cât mai mică investiția. Cele mai mici costuri de întreținere iar apoi costul încălzirii să fie minim. Grea alegere, pentru că nu înlocuim sistemul de încălzire în fiecare an…

Variantele cele mai des folosite sunt gazul, lemnul, iar în ultimii ani vine puternic din urmă sistemul de încălzire electrică.

Raționamentul alegerii celui mai bun sistem de încălzire se face în funcție de costuri. Acestea sunt costuri imediate și costuri de utilizare în timp. Detaliem mai jos fiecare din aceste costuri:

  • Costurile imediate sunt costurile de investiție în sistemul de încălzire: costurile cu proiectul și branșamentul (sistemul pe gaz), achiziționarea sistemului de încălzire (centrală, calorifere, țevi, accesorii), materialele necesare instalații, manoperă.
  • Costurile de utilizare sunt costurile ce intervin pe durata de viață a sistemului de încălzire: verificarea periodică a instalației și a centralei (sistemul pe gaz), curățarea coșurilor de fum (sistemul pe lemn), achiziția materiei prime (gaz, lemn, peleți, energia pentru încălzire electrică).

Aparatele de încălzire electrică pe care le propunem fac parte din vârful cercetării orientate spre economia consumului de energie electrică. Senzorii cu care sunt dotate aparatele cât și algoritmii după care funcționează, fiabilitatea și lipsa costurilor de întreținere, le recomandă ca soluție foarte eficientă de încălzire.