Convectoare electrice

 

 

Ce sunt convectoarele electrice?

Convector electric Radialight STYLOConvectoarele electrice sunt aparate care folosesc curentul electric pentru încălzirea mediului ambiant prin convecție, adică prin încălzirea directa a aerului.

Începând cu 2011, producătorul italian Ermete Giudici, a decis fabrice pe lângă aeroterme și panouri radiante duale și un model de convector electric. Acesta a fost gândit fie simplu de utilizat, fiabil și cu un randament ridicat de transformare a energiei electrice în căldură.

 

Cum funcționează convectoarele electrice?

Radialight STYLO convectieModelul de convector electric Radialight Stylo este dotat cu o rezistență din aluminiu în formă de fluture (X) cu fante în contra-sens pentru a avea un schimb maxim de căldură cu aerul care trece prin ea. La trecerea curentului electric prin rezistență, aceasta se încălzește transferând căldură către aerul care o înconjoară. Forma geometrică deosebită și materialul din aluminiu de puritate ridicată dau un randament superior oricărui convector electric cu ventilație naturală.

Partea electronică și de control la aceste convectoare electrice este asigurată de placa de bază prevăzută cu modulator de putere. Senzorul termostatic montat pe aparat transmite permanent către procesor informații despre temperatura din încăpere. Procesorul compară temperatura măsurată în încăpere cu nivelul de confort dorit de utilizator, iar apoi adaptează puterea consumată exact până la nivelul necesar de încălzire. Algoritmul logic de adaptare automată a puterii, fac ca acest convector electric fie pe cea mai înalta treapa a evoluției încălzirii electrice convective.

Pentru a reduce la maxim consumul inutil de energie, producătorul italian a prevăzut dotarea acestui convector electric cu un senzor receptor infraroșu care va controla funcționarea aparatului la temperaturi diferite pe intervale orare diferite. Astfel, Radialight Stylo poate deveni convector electric programabil. Este nevoie de o singură telecomandă ZEFIRO pentru a programa orice număr de convectoare electrice dotate cu receptoare infraroșu. Acestea sunt accesorii opționale.

 

Convectoare electrice – avantaje

  • Preț mic al investiției
  • Montaj ușor pe perete
  • Ventilație naturală, fără zgomot și fără curenți de aer deranjanți în încăpere
  • Control electronic de ultimă generație
  • Posibilitatea de a fi programabil pe intervale orare
 Vezi aici oferata noastră completă de convectoare electrice

Cum se montează un convector electric Radialight?

Pachetul standard conține accesoriile de montaj: șuruburi și dibluri pentru beton, suporții de susținere. Din cutia în care e ambalat convectorul, se decupează șablonul de montaj. Acesta se poziționează pe perete, după care se notează locurile pentru găurile suporților. Astfel, găurile se fac exact la distanțele potrivite. Simplu, rapid și eficient!

Solicită acum GRATUIT o oferată pentru un sistem de încălzire electric adaptat locuinței tale!