Panouri radiante pentru terase

 

Ce sunt panourile radiante pentru terase?

Panouri radiante pentru teraseO terasa, o gradina sau un alt loc in care dorim sa ne simtim confortabil in lunile mai friguroase de primavara si toamna, are nevoie de un sistem de incalzire adaptat acestor spatii.

Datorită folosirii temporare și de scurtă durată a locurilor deschise, s-au creat aparate ușoare, simplu de folosit și instalat, care au consum redus de energie. Panourile radiante pentru terase folosesc element radiant tuburi quartz sau lămpi de halogen. Acestea ating temperaturi ridicate la suprafață, de aceea panourile au de obicei și un grilaj de protecție. Tuburile de quartz acționează în domeniul de frecvență al undelor infraroșu de lungime scurtă. Se pot recunoaște ușor după culoarea roșiatică pe care o capătă când sunt pornite.

Cum funcționează panourile radiante pentru terase?

Panouri radiante pentru terase - suprafata incalzitaPanourile radiante de undă scurtă sunt gândite încălzească o zonă relativ delimitată. Radiația infraroșu este foarte bine direcționată către zona de interes. Căldură este transmisa direct corpului omenesc și vom simți o senzație plăcută chiar și la temperaturi scăzute ale aerului care ne înconjoară.

De obicei, panourile radiante pentru terase conțin mai multe tuburi de quartz sau halogen, care pot fi pornite câte unul sau mai multe simultan. Panourile radiante pentru terase de obicei nu sunt legate la termostate, întrucât ne dorim încălzirea corpurilor, nu a aerului (fiind spații deschise).

 

Panouri radiante pentru terase – avantaje

  • Preț mic al investiției
  • Modularitate în încălzire
  • Design elegant și discret
  • Posibilitatea instalării sub diverse unghiuri pe perete sau pe suport
  • Încălzirea strict a zonei de interes
  • Rezistența la factorii externi (coroziune, îngheț, apă)
  • Depanare foarte ușoară: tuburile de quartz pot fi înlocuite de oricine

Vezi aici oferta noastră completă de panouri radiante pentru terase

Cum se montează panourile radiante pentru terase?

Panourile radiante pentru terase conțin în pachetul standard și accesoriile de montaj. Acestea se montează numai pe perete, iar prinderea se poate face cu înclinație sub un unghi de până la 40 grade.

Există modele (Radialight OASI) care se pot monta pe un suport dedicat, care apoi poate fi mutat în zona de interes.