Convectoare electrice

 

 

Ce sunt convectoarele electrice?

Convector electric Radialight STYLOConvectoarele electrice sunt aparate care folosesc curentul electric pentru incalzirea mediului ambiant prin convectie, adica prin incalzirea directa a aerului.

 Incepand cu 2011, producatorul italian Ermete Giudici, a decis sa fabrice pe langa aeroterme si panouri radiante duale si un model de convector electric. Acesta a fost gandit sa fie simplu de utilizat, fiabil si cu un randament ridicat de transformare a energiei electrice in caldura.

 

Cum functioneaza convectoarele electrice?

Radialight STYLO convectieModelul de convector electric Radialight Stylo este dotat cu o rezistenta din aluminiu in forma de fluture (X) cu fante in contra-sens pentru a avea un schimb maxim de caldura cu aerul care trece prin ea. La trecerea curentului electric prin rezistenta, aceasta se incalzeste transferand caldura catre aerul care o inconjoara. Forma geometrica deosebita si materialul din aluminiu de puritate ridicata dau un randament superior oricarui convector electric cu ventilatie naturala.

 Partea electronica si de control la aceste convectoare electrice este asigurata de placa de baza prevazuta cu modulator de putere. Senzorul termostatic montat pe aparat transmite permanent catre procesor informatii despre temperatura din incapere. Procesorul compara temperatura masurata in incapere cu nivelul de confort dorit de utilizator, iar apoi adapteaza puterea consumata exact pana la nivelul necesar de incalzire. Algoritmul logic de adaptare automata a puterii, fac ca acest convector electric sa fie pe cea mai inalta treapa a evolutiei incalzirii electrice convective.

Pentru a reduce la maxim consumul inutil de energie, producatorul italian a prevazut dotarea acestui convector electric cu un senzor receptor infrarosu care va controla functionarea aparatului la temperaturi diferite pe intervale orare diferite. Astfel, Radialight Stylo poate deveni convector electric programabil. Este nevoie de o singura telecomanda ZEFIRO pentru a programa orice numar de convectoare electrice dotate cu receptoare infrarosu. Acestea sunt accesorii optionale.

 

Convectoare electrice – avantaje

  • Pret mic al investitiei
  • Montaj usor pe perete
  • Ventilatie naturala, fara zgomot si fara curenti de aer deranjanti in incapere
  • Control electronic de ultima generatie
  • Posibilitatea de a fi programabil pe intervale orare
 Vezi aici oferata noastra completa de convectoare electrice

Cum se monteaza un convector electric Radialight?

Pachetul standard contine accesoriile de montaj: suruburi si dibluri pentru beton, suportii de sustinere. Din cutia in care e ambalat convectorul, se decupeaza sablonul de montaj. Acesta se pozitioneaza pe perete, dupa care se noteaza locurile pentru gaurile suportilor. Astfel, gaurile se fac exact la distantele potrivite. Simplu, rapid si eficient!

Solicita acum GRATUIT o oferata pentru un sistem de incalzire electric adaptat locuintei tale!


Coș

Produse similare

n
Cat consuma panourile radiante infrarosu?

Service aer conditionat auto

Incarcare freon auto

Detalii
nu este poza