Panouri radiante industriale

 

 

Ce sunt panourile radiante industriale?

Radialight ThermoDaca pentru a incalzi o camera locuita permanent, cu un volum de aer relativ mic putem utiliza panouri radiante de putere mica sau panouri duale sau convectoare electrice. In cazul incalzirii suprafetelor mari si a volumelor mari de aer ne lovim de cateva bariere fizice legate de puterea electrica, pozitionarea de panouri radiante si timpul de incalzire.

 La incalzirea halelor, depozitelor sau a altor spatii cu volume mari, este total ineficienta incalzirea convectiva dintr-un motiv fizic simplu: aerul cald este mai usor decat aerul rece si se va ridica spre tavan. Deci nu se va putea beneficia de incalzirea zonei utilizate de oameni si aparate.

 In acest sens, au fost dezvoltate o serie de aparate care incalzesc de sus in jos prin radiatie infrarosu numite panouri radiante infrarosu. Acestea au caracteristici constructive aparte: putere electrica mult mai mare decat un panou radiant cu uz rezidential, aspect mai brut cu design simplist deoarece este gandit sa fie eficient nu sa fie frumos, posibilitatea sa fie alimentat direct la retele trifazice de energie electrica.

 

Cum functioneaza panourile radiante industriale?

Thermo_confortDeoarece in mediul industrial conteaza mai putin aspectul, producatorii de panouri radiante industriale pun accentul pe functionalitatea si pe fiabilitatea acestora.

De obicei sunt construite din mai multe elemente radiante care au forme specifice pentru a distribui radiatia infrarosu cat mai uniform. Aceste elemente au conexiuni electrice adaptate pentru alimentarea la curent monofazat sau trifazic. Astfel, elementele radiante se pot comanda independent sau simultan, in functie de necesarul zonei incalzite cu panouri radiante infrarosu.

 

Avantaje panouri radiante industriale:

  •  Pret mult mai mic al investitiei fata de un sistem radiant pe gaz
  •  Posibilitatea incalzirii zonale sub forma de insule de caldura doar in zonele de interes
  •  Caldura se resimte imediat ce panourile radiante industriale ajung la temperatura normala de lucru
  •  Eficienta mult mai mare decat a sistemelor convective
  •  Nu creeaza curenti de aer care sa antreneze particulele de praf
  •  Rezistenta la agenti corozivi, umezeala, praf
  •  Control independent al fiecarui panou radiant industrial
  •  Durata de viata practic nelimitata
 Vezi aici oferta noastra completa de panouri radiante industriale

Despre montaj – panouri radiante industriale

Pentru a incalzi o hala/depozit sau o incinta comerciala cu volum mare, se face un calcul specific al necesarului de energie. Astfel, se va determina numarul si puterea aparatelor necesare.

 Montajul se face in majoritatea cazurilor prin suspendare din tavan. Rareori, cand geometria spatiului o cere, panourile electrice industriale se pot monta pe perete sub un unghi calculat in prealabil. Prinderea se face cu lanturi sau cabluri care sa suporte greutatea fiecarui panou radiant industrial.

Doresti un sistem de incalzire cu panouri radiante industriale? Solicita aici GRATUIT o oferta personalizata.


Coș

Produse similare

n
Cat consuma panourile radiante infrarosu?

Service aer conditionat auto

Incarcare freon auto

Detalii
nu este poza