- Cum funcționează plasma termică?
- Plasma termică radiantă – Avantaje
- Plasma termică radiantă – întrebări frecvente
Ce este plasma termică?
Încălzitoarele Plasma Termica se prezintă ca niște adevărate capodopere, cu un design modern și într-o gamă sortimentală variată, satisfăcând astfel cele mai exigente gusturi. Ca design imită televizoarele cu plasmă, de aici și denumirea lor. Partea din față este din sticlă neagră cu proprietăți speciale (dilatare, emisivitate, etc.) încadrată de o ramă subțire din metal, tot de culoare neagră. Există și modele de culoare argintie.
Sunt aparate care încălzesc predominant prin radiație infraroșu, efectul convectiv fiind redus. Se recomandă încăperilor cu izolație medie și bună. Sunt controlate de termostate externe, iar modelele cu control electronic au în dotare și o telecomandă.
Plasma termică radiantă – Cum funcționează?
Plasmele termice sunt de fapt panouri radiante cu suprafață din sticla. Ele sunt alimentate cu curent electric de la un branșament standard. Pe partea interioară a sticlei este aplicat un circuit dublu de argint care este totodată și elementul generator de căldură. La trecerea curentului prin circuitul de argint, se generează ionii de argint (nanosilver) care sunt ioni negativi. Circuitul de argint transmite căldură sticlei, care prin încălzire va emite radiație în spectru infraroșu. Astfel, căldură va fi transmisă direct corpurilor care o vor acumula și o vor elibera apoi în aerul din încăpere. Un senzor de temperatură veghează la protecția circuitelor interne pentru supraîncălzire.
Există două tipuri de plasmă termică: cu control mecanic și cu control electronic. Plasma termică cu control mecanic dispune de un buton ON/OFF. Funcționarea se bazează pe treapta a 4-a de putere, iar pentru menținerea constantă a temperaturii se recomandă folosirea unui termostat, ca accesoriu opțional. Plasma termică cu control electronic poate funcționa pe una din cele 4 trepte de putere, fiind reglată fie de un termostat extern (opțional), fie de telecomanda din dotare. Electronica încorporată permite oprirea plasmei după 1-9 ore de funcționare și pornirea pe treapta a 2-a de putere în cazul întreruperii alimentării prin funcția Auto-Restart.
Plasma termică radiantă – Avantaje
Plasma termică are puteri nominale ridicate (1800W, 2000W, 2400W și 3000W), care fac posibilă instalarea de aparate mai puține în încăperi mai mari, cu același randament. Puterile nominale pot fi atinse doar în primele 5 minute de funcționare, după care plasmele trec în regimul de funcționare “de croazieră” cu un consum ce variază în jurul a 1050W-1100W (pentru Innova 1800), 1400W-1500W (pentru Innova 2400) și 1800W-1900W (pentru Innova 3000).
Un alt avantaj îl reprezintă inerția termică îndelungată după ce alimentarea se întrerupe, astfel plasma va continua emisia de radiație infraroșu pentru încă 5-10 minute.
Aspectul deosebit high-tech de TV cu plasmă cu montaj pe perete. Recomandăm reglarea temperaturii din încăperi cu termostate electronice cu LCD și priza încorporată model SPOTI. Astfel, avem o soluție imediat funcțională de folosire a plasmelor.
Plasma termică radiantă – întrebări frecvente
1. Plasma termică se poate monta pe tavan?
R: Tehnic este posibil cu adaptarea sistemului de prindere, dar nu este recomandat din cauza aspectului. Nu suntem obișnuiți să avem televizorul în tavan.
2. Putem monta plasma termică în baie?
R: Recomandăm montarea în bai sau alte spații cu umiditate ridicată, a produselor dedicate acestor încăperi, că de ex. Bagnalo și Tovago, care sunt special gândite pentru a funcționa în aceste medii.
3. Care este durata de viață a plasmelor termice?
R: Au garanție de 3 ani și o durată de viață de 5 de ani.