Plasma termica radianta

Ce este plasma termica?

Incalzitoarele Plasma Termica se prezinta ca niste adevarate capodopere, cu un design modern si intr-o gama sortimentala variata, satisfacand astfel cele mai exigente gusturi. Ca design imita televizoarele cu plasma, de aici si denumirea lor. Partea din fata este din sticla neagra cu proprietati speciale (dilatare, emisivitate, etc.) incadrata de o rama subtire din metal, tot de culoare neagra. Exista si modele de culoare argintie.
Sunt aparate care incalzesc predominant prin radiatie infrarosu, efectul convectiv fiind redus. Se recomanda incaperilor cu izolatie medie si buna. Sunt controlate de termostate externe, iar modelele cu control electronic au in dotare si o telecomanda.

Plasma termica radianta – Cum functioneaza?

Plasmele termice sunt de fapt panouri radiante cu suprafata din sticla. Ele sunt alimentate cu curent electric de la un bransament standard. Pe partea interioara a sticlei este aplicat un circuit dublu de argint care este totodata si elementul generator de caldura. La trecerea curentului prin circuitul de argint, se genereaza ionii de argint (nanosilver) care sunt ioni negativi. Circuitul de argint transmite caldura sticlei, care prin incalzire va emite radiatie in spectru infrarosu. Astfel, caldura va fi transmisa direct corpurilor care o vor acumula si o vor elibera apoi in aerul din incapere. Un senzor de temperatura vegheaza la protectia circuitelor interne pentru supraincalzire.
Exista doua tipuri de plasma termica: cu control mecanic si cu control electronic. Plasma termica cu control mecanic dispune de un buton ON/OFF. Functionarea se bazeaza pe treapta a 4-a de putere, iar pentru mentinerea constanta a temperaturii se recomanda folosirea unui termostat, ca accesoriu optional. Plasma termica cu control electronic poate functiona pe una din cele 4 trepte de putere, fiind reglata fie de un termostat extern (optional), fie de telecomanda din dotare. Electronica incorporata permite oprirea plasmei dupa 1-9 ore de functionare si pornirea pe treapta a 2-a de putere in cazul intreruperii alimentarii prin functia Auto-Restart.

Plasma termica radianta – Avantaje

Plasma termica are puteri nominale ridicate (1800W, 2000W, 2400W si 3000W), care fac posibila instalarea de aparate mai putine in incaperi mai mari, cu acelasi randament. Puterile nominale pot fi atinse doar in primele 5 minute de functionare, dupa care plasmele trec in regimul de functionare “de croaziera” cu un consum ce variaza in jurul a 1050W-1100W (pentru Innova 1800), 1400W-1500W (pentru Innova 2400) si 1800W-1900W (pentru Innova 3000).
Un alt avantaj il reprezinta inertia termica indelungata dupa ce alimentarea se intrerupe, astfel plasma va continua emisia de radiatie infrarosu pentru inca 5-10 minute.
Aspectul deosebit high-tech de TV cu plasma cu montaj pe perete.
Recomandam reglarea temperaturii din incaperi cu termostate electronice cu LCD si priza incorporata model SPOTI. Astfel, avem o solutie imediat functionala de folosire a plasmelor.

Plasma termica radianta – intrebari frecvente

1. Plasma termica se poate monta pe tavan?
R: Tehnic este posibil cu adaptarea sistemului de prindere, dar nu este recomandat din cauza aspectului. Nu suntem obisnuiti sa avem televizorul in tavan.

2. Putem monta plasma termica in baie?
R: Recomandam montarea in bai sau alte spatii cu umiditate ridicata, a produselor dedicate acestor incaperi, ca de ex. Bagnalo si Tovago, care sunt special gandite pentru a functiona in aceste medii.

3. Care este durata de viata a plasmelor termice?
R: Au garantie de 3 ani si o durata de viata de 5 de ani.


Coș

Produse similare

n
Cat consuma panourile radiante infrarosu?

Service aer conditionat auto

Incarcare freon auto

Detalii
nu este poza